Husi militanlarının saldırısı Süveyş Kanalı’nı kullanan gemi sayısını azalttı

İran destekli Husi militanlarının İsrail’e giden gemileri bahane ederek Aden Körfezi’nden geçen gemilere karşı başlattığı füze saldırıları, Süveyş Kanalı’nı kullanan gemi sayısını azalttı. Nakliye fiyatları neredeyse beşe katlandı, tedarik süresi ise üç katına çıktı.
SÜVEYŞ KANALINDAN GEÇEN GEMİ SAYISI YÜZDE 50 DÜŞTÜ
Bundan bir süre önce Husi militanlarınca İsrail’e hammadde ve mamul götüren gemilere karşı başlatıldığı söylenen füzeli saldırılar sonrasında birçok büyük deniz nakliye firması Kızıldeniz güzergâhını artık kullanmayacaklarını beyan etmişti.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin geçenlerde Süveyş Kanalı gelirlerinin neredeyse yüzde 50 oranında düştüğünü açıklaması bu gerçeği teyit etmektedir.
ABD ve İngiltere daha önce, gelişmeler üzerine bu bölgedeki deniz seyir güvenliğini sağlamak üzere bir ortak deniz görev gücü oluşturduklarını açıklamıştı.
UZAKDOĞU’YA BAĞIMLI EKONOMİLER KRİZE GİRDİ
Hammadde ve tüketim ürünleri açısından başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden yapılan ithalata dayalı olan Akdeniz ve Avrupa ülkeleri ekonomilerinde baş gösteren tedarik zinciri sorunları hem üretimde hem de fiyatlarda sorunlar yaşanmasına neden oldu.
İthal ürün tedarik süreleri artarken, fiyatlar da göreceli olarak yükseldi.
HEDEF İSRAİL GÖRÜNÜYOR AMA ONLAR İŞİNİ DİĞER YANDAN GÖTÜRÜYOR
Korsanlar tarafından esas hedefin İsrail’in tedarik zincirinin engellenmesi olduğu açıklanmıştı. Ancak İsrail yetkilileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri limanlarını kullanma seçeneğini devreye alarak bu engeli bertaraf etmekte gecikmedi.
BAE ve Suudi limanlarına yanaşan gemilerden kamyon ve tankerlere aktarılan yükler şimdi karayoluyla İsrail’e sorunsuz olarak aktarılıyor.
TÜRKİYE’NİN SOMALİ SÜRPRİZİ
Önceki gün Türkiye tarafından henüz teyit edilmeyen ancak bizzat Somali Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bir açıklamaya göre Türkiye’nin 10 yıl süreyle Somali’nin deniz güvenliğini sağlayacağı bildirildi.
Türkiye’ye dünya gemi trafiğinin önemli bir noktası olan Aden Körfezi’nde askeri güç bulundurma yetkisi veren bu anlaşmanın, bu hayati güzergâhın güvenliğine nasıl bir katkı sağlayacağını hep birlikte göreceğiz.
Yine vekil örgütler (proxy) üzerinden bu bölgede bir güç yarışına girmiş olan egemen devletlerin Türk Ordusunun da bizzat oyuna dâhil olduğunu görünce nasıl tepkiler vereceği de bir başka merak konusu olacak?
kaynak:patronlardunyasi.com
Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

  

                                                                                      

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama