EU gemi söküm tesisleri listesini güncelledi

 

 6 Aralık'ta Avrupa Komisyonu, Avrupa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri Listesini güncelledi. Güncellenen liste, Türkiye'de bulunan iki tersanenin ve ABD'de bulunan bir tersanenin 5 yıl aradan sonra listeye dahil edilmesini yeniliyor.

Komisyon ayrıca Finlandiya'da bulunan bir tescilli tersanenin ve Norveç'te bulunan beş tescilli tersanenin dahil edilme süresinin sona erme tarihini de uzattı. Yeni liste ayrıca, artık gemi geri dönüşüm işinde olmadıkları için sırasıyla Danimarka, Hollanda ve Norveç'te bulunan üç tesisi de çıkarıyor.

Avrupa Listesi'nde şu anda 35 tersanesi Avrupa'da (AB, Norveç ve İngiltere), 9 tersanesi Türkiye'de ve 1 tersanesi ABD'de olmak üzere 45 gemi geri dönüşüm tesisi bulunmaktadır. Avrupa Listesindeki birçok tersane, büyük gemilerin geri dönüştürülmesine imkan tanımaktadır.

Komisyon, AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliğinin uygulanması kapsamında, Avrupa Listesinde yer alan tersanelerin AB mevzuatında belirtilen şartlara uygunluğunun izlenmesi konusunda çalışmaktadır. Bu bağlamda Komisyon, Ekim ayında ilk kez Türk tersanelerinde habersiz denetimler gerçekleştirdi.
Avrupalı armatörler tonaj olarak dünya filosunun yaklaşık %30'una sahiptir. Bu gemilerin birçoğu AB dışında, özellikle de Güney Asya'da, çoğunlukla işçi sağlığına ve çevreye zararlı koşullar altında sökülüyor.

31 Aralık 2018'den bu yana, AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği, bir AB Üye Devleti bayrağı altında seyreden tüm  gemilerinin, Avrupa gemi geri dönüşüm tesisleri Listesi'nde yer alan onaylı bir gemi geri dönüşüm tesisini kullanmasını zorunlu kılmaktadır.
 
 
 
Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

  

                                                                                      

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama