İspanya açıklarındaki gemide 2'si türk 3 kişi hayatını kaybetti

İstanbul merkezli Akar gruba ait Liberya bayraklı Global Lake isimli gemide kargo tank kontrolü sırasında 4 denizci baygınlık geçirdi. İlk müdahaleye rağmen gemi kaptanı Ahmet Akdeniz, güverte lostromosu Hasan Argındoğan ve Gürcistanlı Mindia Gatenadze'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Bir kişinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. 

"ZEHİRLENEREK VEFAT ETTİLER"

 

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "25.08.2021 günü 22.25'te Liberya bayraklı Global Lake isimli tanker Cartagena Limanı açıklarında seyir halinde iken gemide yapılan tank temizleme işlemi esnasında 2'si Türk 3 personelin zehirlenerek vefat ettiği, 1 personelin ise ağır yaralı olduğu bilgisi ulaşmıştır. Cartagena MRCC ile görüşülerek, yaralı personelin gemiden helikopter ile tahliyesi sağlanmıştır. 3 cenaze gemide muhafaza edilmektedir. Liman yanaşmasına müteakip gerekli yasal işlemler başlatılacak olup olay Merkezimiz ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir" denildi. Akar Denizcilik'ten yapılan açıklamada ise "Meydana gelen elim olayla ilgili olarak gerek şirketimiz gerekse resmi makamlar tarafından gerekli incelemeler ve araştırmalar titizlikle yürütülmekte olup, olayın meydana gelmesindeki tüm etkenler incelenerek sonuçları bütün açıklığıyla kamuoyu ve resmi makamlarla paylaşılacaktır" ifadeleri yer aldı.
26.08.2021
Kaynak CNNTÜRK
 
global lake 
2020 yapımı kimyasal tanker liberya bayraklı L 113M boyunda 18m genişlikte 
Not: SOLAS(gemide can ve mal güvenliği uluslararası sözleşmesi ve ayrıca tehlikeli yük taşıyan gemiler için kod gereği gaz ölçerlerin kullanılması ve gazfree ile ilgili kurallar bulunmaktadırHem yapımda hem de uygulamada kurallar vardır.Ambar girişlerinde mutllaka gözlemci bulundurulması  ve iş izni verilmelidir.Bu kuralların uygulanması can ve mal güvenliğini korunması  ve daha büyük facialardan (yangın gibi) korunması açısından çok önem arz etmektedir.
Prof.dr.M. Fatma ilkışık
Three crew of tanker GLOBAL LAKE, including Captain, died on board in a tragic accident. Tanker was cruising around north of Algeria, understood in ballast, after she left Bejaia, Algeria, on Aug 17, probably waiting for orders. On Aug 25 she sailed to Cartagena Spain, reporting three deaths. One crew, AB most probably, was cleansing the tank, got caught in an anoxia pocket inside tank, depleted of oxygen. Captain and bosun tried to rescue him, but fell down into tank, probably going dizzy due to lack of oxygen. All three later were hoisted to cargo deck by crew. Tanker berthed at Cartagena in the morning Aug 26, investigation under way.
Sourcefleetmoon
 
 
Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

  

                                                                                      

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama