Denizi kirletene $1.2mil. ceza
Denizlerin korunması ve kirliliğin önlenmesi ile ilgili olarak Amerika ve Avrupanın hassas davrandığı  denizcilik şirketlerinin kendi karasuları içerinde daha dikkatli olmasını ve caydırıcı cezalarla önlem aldığı kararlardan biri olarak en son aşağıdaki dava görülmüş ve şirket çevre cezasına çarptırılmış ve buna sebebiyet veren gemiadamlarının mahkumiyet davaları da devam etmektedir:
 
Amerikan Adalet Bakanlığı tarafından M/V Gaurav Prem isimli geminin işletmecisi Singapur merkezli Target Ship Management gemiden denize yapılan dişarjı gizlemek amacıyla yağ kayıt defterine  kasden yanlış kayıt girilmesinden dolayı suçlu bulunmuştur.Eylül 2011 de USA Mobile limanında denetimlerde Yağ kayıt defterine yanlış kayıt girildiği ortaya çıkmıştı.Çarkçıbaşı ve ikinci de suçlu bulunmuşlardır.Şirket de $1 million ceza verilmiş ve $200,000 da Ulusal balık ve çevre koruma vakfına ödenecektir.Ayrıca şirketin tüm gemileri 3 yıl boyunca gözetim altında bulundurulacakve çevre uygunluk planına tabi olacaktır.
Adalet bakanlığı çevre ve doğal kaynaklar avukatları tarafından yapılan açıklamada bu cezanın Denizleri kirleten taşımacılık şirketlerine okyanusların korunması için bir mesaj olacağını açıklamışlardır.
Gemi kaptanı da ayrı bir çevre kirliliğine neden olmuştur. yüzlerce plastik boruyu denize atmasından dolayı Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı tarafından şuçlu bulunmuştur. MARPOL Ek V –Gemilerden atılan çöplerden oluşan Kirlenmenin önlenmesi Kurallarını ihlal ederek 21 Eylül 2011 yılında Mobile limanında Sahil Güvenlik tarafından yapılan denetimde gemi kaptanı 38 yaşındakiPrastana Taohimin plastiklerin denize atılması yasak olmasına rağmen denize attığı üstelik bunların böcek ilaçlamasında kullanılan pestisitleride içerdiği ortaya çıkmıştır.Kaptan hakkındaki ceza duruşması 15 Ağustos 2012 de görülecektir.

marpolandsolas.com  11.06.2012

Günümüzde ise istanbul Boğazında kirlilik devam etmekte ve bu konuda cezalar yetersiz kalmaktadır.

Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

  

                                                                                      

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama