IMO Denizde güvenlik komisyonun  MSC,toplantısında  güvertede  kaldırma araçlarının ve demirleme vinçlerinin uygulama, tasarım ve inşası, çalıştırılması, muayenesi, test edilmesi ve bakımına yönelik gereksinimleri kapsayan yeni bir SOLAS bölüm II-1/3-13'ü kabul etti. Yeni SOLAS kurallarının uygulanmasını desteklemek için kaldırma araçları ve demirleme vinçleri için ilgili iki taslak  seti onaylandı.

Kuralların 1 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Kutup sularında çalışan SOLAS polar Kod  gemiler için emniyet önlemleri - Polar Code ve SOLAS

MSC, toplam uzunluğu 24 m ve daha uzun olan balıkçı tekneleri ve 300 kişilik gezi yatları için geçerli olan, seyir güvenliği ve sefer planlaması ile ilgili yeni gereklilikleri dahil etmek için SOLAS Sözleşmesindeki ilgili değişikliklerle birlikte Polar  Kodunda yapılan ilk değişiklikleri kabul etti.  kutup sularında çalışan 300 GT ve üstü ticari olmayan yatlar ve 500 GT'nin altındaki  yük gemileri  hariç olmak üzere.

Değişikliklerin 1 Ocak 2026'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Diger değişiklikler:
Elektronik sertifikalara ilişkin STCW Sözleşmesi değişiklikleri

MSC, Denizciler için Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartlarına İlişkin Uluslararası Sözleşme (STCW), 1978, kural I/2 (Sertifikalar ve onaylar) ve Denizcilerin Eğitim Belgelendirme ve Vardiya Tutma (STCW) Kodunun ilgili bölümünde yapılan değişiklikleri kabul etti. Elektronik sertifikalarla ilgili. Değişikliklerin 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

MSC ayrıca, gemi adamlarının elektronik sertifikalarının kullanımına ilişkin değişiklikler ile ilgili bir genelgeyi de onayladı.

Uluslararası Can Kurtarma Araçları  (LSA) Kodu

MSC, tamamen kapalı cankurtaran flikaları için havalandırma gereklilikleriyle ilgili olarak LSA Kodunda yapılan değişiklikleri kabul etti. Hükümler, 1 Ocak 2029 tarihinde veya sonrasında donatılan  bu tür cankurtarma botlarına uygulanmalıdır.

Bu bağlamda MSC, can kurtarma araçlarının test edilmesine ilişkin Gözden Geçirilmiş tavsiyede (karar MSC.81(70)) ilgili değişiklikleri ve şu konularda onaylanmış genelgeleri kabul etti: Revize edilmiş standartlaştırılmış can kurtarma aracı değerlendirme ve test raporu formları ; ve Gözden geçirilmiş standartlaştırılmış can kurtarma araçları değerlendirme ve test raporu formları (kişisel can kurtarma araçları).

Uluslararası Denizcilik Katı Dökme Yükler (IMSBC) Kod değişiklikleri

MSC, Uluslararası Denizcilik Katı Dökme Yükler (IMSBC) Kodundaki en son değişiklikleri, Editoryal ve Teknik Grup tarafından nihai hale getirilmesinin ardından kabul etti. Her zaman olduğu gibi, bu değişiklikler tüm IMSBC Kodunun birleştirilmiş bir versiyonu olarak kabul edilmiştir ve 1 Ocak 2024'ten itibaren gönüllü uygulama ile 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecektir.

MSC ayrıca aşağıdakilerle ilgili genelgeleri de onayladı: Uluslararası Denizcilik Katı Dökme Yükler (IMSBC) Kodunda yer almayan yüklerin özellikleri ve taşıma koşulları için bilgilerin sunulması ve formatın doldurulmasına ilişkin kılavuzlar; Sıvılaşabilen veya dinamik ayrışmaya maruz kalabilen katı dökme yükler için nem içeriğinin numune alınması, test edilmesi ve kontrol edilmesine yönelik prosedürlerin geliştirilmesi ve onaylanmasına yönelik kılavuzlar; ve Sabit gazlı yangın söndürme sisteminin muaf tutulabileceği veya sabit gazlı yangın söndürme sisteminin etkisiz olduğu katı dökme yüklerin listeleri.
Bu içerikle ilgili diğer bağlantılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

  

                                                                                      

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama