PİYASALAR,DÖVİZ,BALTIK DRY ENDEKS :INVESTING .COM TIKLAYINIZ
 FIRSATLAR
Geleceği yakala
emisyonmarket.com domain ismi satılıktır
gemihaberleri.com   internet sitesi satılıktır
Teklif ver: mukerremfatma@gmail.com
 
İHALELER
FENERBAHÇE kALAMIŞ  YAT LİMANI  ÖZELLEŞTİRİLECEK
Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, 40 (kırk) yıl süreyle İşletme Hakkının Verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Tekliflerin, son teklif verme tarihi olan 29 Mayıs 2024 günü saat 17.30’a kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ihale ilanına ulaşmak için tıklayınız
 İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul'un muhtemel bir depreme karşı hazırlanması amacıyla oluşturulan ve Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan sağlanan kredi ile finanse edilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında “İstanbul AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü Yerel Afet Gönüllüsü Eğitim Materyalleri ve Ekipmanları Alımı ihale edilecek.

Teklifler 14 Mayıs 2024 günü saat 14:00’e kadar İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Ofisine teslim edilmelidir.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 ilde 32 araziyi otel, günübirlik tesis ve personel lojmanı tahsisine açtı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla, Antalya, Aydın, Çankırı, İzmir, Kayseri, Trabzon, Adana ve Çanakkale’de yüz binlerce metrekarelik 32 araziyi otel, günübirlik tesis ve personel lojmanı tahsisine açtı. Tahsise açılan araziler arasında Bodrum'un iki mahalleinden de 7 parsel bulunuyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, söz konusu tahsislere ait şartnamelere 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren ücret karşılığı ulaşılabilecek.
Otel tahsisine açılan arazilere toplamda 7 bin 495 yatak kapasiteli butik otel, tatil köyü, 4 ve 5 yıldızlı oteller yapılacak.
Bodrum'da ise 3.475 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel yapımı şartıyla tahsise çıkarılan araziler şöyle;
1-Bodrum ilçesi Göl Mahallesi 114 ada 40 parsele 50 yataklı butik otel,
2-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 1 nolu özel parsele  (316/1) 350 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü,
3-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 2 nolu özel parsele  (316/1) 200 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü,
4-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 3 nolu özel parsele  (316/1) 1200 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü,
5-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 4 nolu özel parsele  (307/16,DHTA) 175 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü,
6-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 5 nolu özel parsele  (307/18,307/19,307/20,307/22,DHTA) 400 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü,
7-Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi 6 nolu özel parsele  (307/21,308/3,313/1,316/1) 1200 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü ve günübirlik tesis,
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla’nın Bodrum, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde 16 arsayı satışa çıkarıyor.
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından, daha önce iptal edilen arsa satışı yeniden duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Muğla’da satışa çıkarılan 16 parselin vade imkanıyla 26 Nisan’da açık artırma ile satılacağı duyuruldu.
 Bodrum'da satışa çıkarılan 6 gayrimenkul ile bilgiler şu şekilde
-Bodrum Gökçebel 654 ada 8 parsel, 
2-Bodrum Göl 274 ada 8 parsel
3-Bodrum Kumbahçe 1182 ada 6 parsel
4-Bodrum Mumcular 433 ada 8 parsel
5-Bodrum Torba 217 ada 18 parsel
6-Bodrum Türkbükü 107 ada 2 parsel
 YANGINLA MÜCADELE HİZMETİ ALINACAKTIR
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-MARMARİS DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Emecik Orman İşletme Şefliği, Gebekum Yangın İlk Müdahale Ekip Merkezinde Konuşlandırılmak üzere 2024 Yılı Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği ve Minibüs Kiralama işi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.
2-İhale konusu hizmet alımın
a) Adı
:
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Emecik Orman İşletme Şefliği, Gebekum Yangın İlk Müdahale Ekip Merkezinde Konuşlandırılmak üzere 2024 Yılı Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği ve Minibüs Kiralama işi
b) Niteliği, türü ve miktarı
:
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Emecik Orman İşletme Şefliği, Gebekum Yangın İlk Müdahale Ekip Merkezinde Konuşlandırılmak üzere 2024 Yılı Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği ve Minibüs Kiralama hizmet alımı işi (120 gün)
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer
:
İşyeri; Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'dür. Çalışma Alanı; Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırları olup, Yangınla mücadele ile sınırlı olmak üzere ihtiyaç halinde diğer Orman Bölge Müdürlüklerine gönderilebilir. Ekip merkez yeri Gebekum Yangın İlk Müdahale Ekip Binası olmakla beraber idare ihtiyaç duyması halinde işletme müdürlüğü içerisinde ekibin yerini değiştirebilecektir.
ç) Süresi/teslim tarihi
:
İşe başlama tarihi 01.06.2024, işin bitiş tarihi 28.09.2024
d) İşe başlama tarihi
:
01.06.2024

3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati
:
29.04.2024 - 11:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)
:
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü 3. Kat 202 Nolu İşletme Müdür Yardımcısı Odası

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,
 
GAZPROM KUZEY DENİZİNDEKİ VARLIKLARINI İHALEYE CIKARIYOR
Rus kamu doğal gaz devi Gazprom, Kuzey Denizi'ndeki varlıklarını 344 milyon euro başlangıç fiyatıyla satmayı planladığını ve satış için rekabetçi bir ihale süreci başlattığını açıkladı.
Açıklamaya göre, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Alman petrol ve gaz şirketi Wintershall Dea ile ortak girişimi Wintershall Noordzee BV (WINZ) projesindeki varlıklarını satmayı planlıyor. 
Yine, bağlı kuruluşu Gazprom International UK Limited’in %100'ünü satmayı da planlıyor. Satışa sunulan Gazprom International UK Limited, Kuzey Denizi'nin Hollanda kıyısından yaklaşık 200 kilometre uzakta, Britanya karasularında bulunan Sillimanit yatağının geliştirilmesine özsermaye esasına göre katılıyor. Satış işlemi aynı zamanda Wingate sahasını geliştirecek konsorsiyumun hissedarı olan Gazprom UK Resources'ın sahibi olan Gazprom UK Limited'in %100 hissesinin satışını da içeriyor.
İHALE 6 HAZİRAN’DA YAPILACAK
PJSC Gazprom'un bir parçası olan Gazprom International Limited, Kuzey Denizi'ndeki varlıklarını satmak için Gazprombank'ın elektronik ticaret platformunda bir ihale düzenlenecek. İhaleye katılım için başvurular 1 Mart'tan itibaren yapılabilecek olup, ihale ve kazanan 6 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak.
 
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu , enerji uzman yardımcısı unvanıyla çalıştırmak üzere, 25 kişiyi yazılı ve sözlü sınava tabi tutarak işe alacak. 
Başvuracak olanların 01 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve 2022 veya 2023 yıllarında Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmaları ve P2 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.
e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular, 15 Mart 2024 günü saat 08.00’de başlayacak ve 22 Mart 2024 günü saat 23,59’da sona erecek. e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. 
Giriş sınavının yazılı aşaması 20 Nisan 2024 saat 10.00’da Gazi Üniversitesi yerleşkelerinde tek oturumda yapılacak. Yazılı sınav 100 sorudan oluşacak ve sınav süresi 150 dakika olacak. 
İlan edilen kadrolarla ilgili mezuniyet şartları, kontenjan sayısı ve yazılı sınava çağrılacak aday sayıları aşağıdaki gibi listelendi. 
  • Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği; 9 personel için 180 aday çağrılacak.  
  • Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği; 4 personel için 80 aday çağrılacak.
  • Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği: 10 personel için 200 aday çağrılacak. 
  • Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği; 2 personel için 40 aday çağrılacak.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Nisan son hafta baltık index
 Panamax
Slow and small gains was the story on the week for the Panamax market. The Atlantic appeared tonnage tight and very positional for the most part with grain trades paying a premium still. Further south, index dates ex EC/NC South America found some levels of support with rates hovering around the $16,000 mark basis route P6 criteria. Asia returned a mixed bag, the north of the arena failed to produce any meaningful demand, allied with an increasing tonnage count the week ended with Charterers seemingly holding the trump cards. Conversely, the south saw a good flow of mineral demand both ex Indonesia and Australia with rates slowing improving as the week progressed, $12,500 concluded several times via Indonesia to China on 76,000-dwt tonnage with this mark now closer to $13,000. Period rates remained steady all week with several deals concluded, $18,000 agreed a few times for one-year period on 82,000-dwt types.
Ultramax/Supramax
A more positive week for the sector. In the Atlantic stronger numbers were seen from the US Gulf with a shift in tonnage to enquiry balance. Similarly, from East Coast South America, brokers spoke of a tightness in supply of open tonnage. From Asia, with the Eid holidays approaching, there was more coal enquiry from Indonesia which in turn saw an uptick in rates. Further north, demand was steady from the NoPac and there was continued interest for backhaul cargoes. From the US Gulf, a 63,000-dwt was heard to have fixed a petcoke run to India at $30,000. Elsewhere, a 63,000-dwt fixed delivery Recalada for a trip to China at $16,500 plus $650,000 ballast bonus. From Asia, an Ultramax was rumoured fixed for steels run to the Continent basis delivery Kashima at $11,500. From the south, a 59,000-dwt fixed delivery Bahodopi trip via Indonesia redelivery China at $14,250.
Handysize
Despite widespread holidays at the beginning of the week, positivity continued in the Atlantic and returned to the Asia markets, with brokers speaking of more enquiry across both basins and some areas seeing limited tonnage availability. In the US Gulf, a 37,000-dwt was fixed for a trip from SW Pass to the Eastern Mediterranean with an intended cargo of grains at $13,000. In the Mediterranean, a 32,000-dwt was fixed from Antalya to the Caribbean at a rate between $11,500 to $12,000 and a 36,000-dwt was fixed from Samsun via Constantza to Spain-Portugal range at $15,500.  In Asia, a 40,000-dwt open in Zhoushan to the Continent-Mediterranean range with an intended cargo of Steels at $12,500. Another 40,000-dwt was fixed from North China via Australia to the Continent-Mediterranean range with an intended cargo of concentrates at $11,500. A 33,000-dwt fixed from Samalaju via Western Australia to East Coast India with Redelivery passing Penang at $9,500.
 
petrol piyasası
 Brent ham petrol varil fiyatı Perşembe günkü işlemlerde 85 $ seviyesinin biraz altında fiyatlanıyor. Belli başlı büyük ekonomilerin piyasaları olası bir resesyon riskini yüksek gördüğünden enerji talebi bu sebeple baskılanıyor ve zarar görüyor.

ABD’de güncel açıklanan veriler hizmet sektörünün son üç ayın en düşük seviyelerinde olduğunu, üretim rakamlarının, fabrika siparişlerinin son iki aydır daralma gösterdiğini ve Mart ayında özel sektörde yaratılan iş pozisyonlarının beklentilerin altında kaldığı görüldü.

Fed’in para politikasının gecikmeli etkileri görülüyor gibi ve ekonomi ABD’de soğuyor.
Geçtiğimiz Pazar günü OPEC+ karteli beklenmedik bir şekilde ek bir petrol üretim kesintisi daha uygulanacağını açıkladı. OPEC+ Mayıs ayından yıl sonuna kadar günlük petrol üretim miktarını 1,16 milyon varil daha kesecek. Bu küresel piyasalarda şok etkisi yaratırken Brent ham petrol birim fiyatı haftayı bugüne değin %6 seviyesinde kazanç elde etti.

Enerji Bilgilendirme Kurumu (EIA) geçtiğimiz hafta ABD piyasalarının stoklardan beklentilerin çok üzerinde ham petrol ve benzin çektiğini gösteriyor. 2,329 milyon varil piyasa beklentisine karşın geçtiğimiz hafta ABD piyasalarına 3,739 milyon varil ham petrol çekilmiş oldu. Aynı dönem içerisinde benzin stokları ise 4,119  milyon varil seviyesinde çıkış gerçekleşmiş oldu.

Bu arada Suudi Arabistan piyasasının Asyalı alıcılarına ham petrol birim fiyatını son üç aydır artırdığı görülüyor.

Bu çeyreğin sonunda Brent ham petrol varil fiyatının 85,32 $ olması beklenirken yapılan makro modelleme çalışmalarına göre tam bir yıl sonra varil fiyatının 94,15 $ seviyesine çıkacağı öngörülüyor.

Brent ham petrol varil fiyatı tarihi zirvesini Temmuz 2008’de görmüş varil 147,50 $ seviyesinde fiyatlanmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
   
 

 

name="ctl00" method="post" action="Default.aspx?SayfaId=1503" id="ctl00">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gokyüzü  yıldızları bulun  canlı

 

 

  

 

 

 

 

 

       

 

                                             HAVA  KALİTESİ  online 

 

                                                         

                                                                                        

                 

                                                                                                                                                           

                                       

 

 

 

 

name="ctl00" method="post" action="Default.aspx?SayfaId=1503" id="ctl00">

Gemi Haberleri Web Sitesi: Denizcilik Sektörü Haberleri, Deniz Haber, Deniz Haberleri.

IMO haberleri ve kurallar. Marpol ve Solas Kuralları. Solas 2009 Türkçe

Marpol ve Solas hakkında en kapsamlı Türkçe içerik: Marpol Solas


Bu web sitesi Sayın Prof Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'ın tarafından güncellenmektedir.

MARPOL ve SOLAS Sözleşmelerinin Türkçeye çeviri izni Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından Prof. Dr. Mükerrem Fatma İLKIŞIK'a verilmiştir.

 

Web Sitesi Tasarım ve Programlama